Café Derby 21. A SOBREMESA, con Jorge Guitián

Este programa é especial, único na súa especie! Collemos o coche e arrincamos en ruta pola provincia da Coruña para facer o que máis nos gusta: comer e falar. Para esta reportaxe sonora e dialogada, sentamos no Coffee Mori co crítico gastronómico, escritor e historiador da arte, Jorge Guitián, para parolar arredor do concepto da SOBREMESA e gastronomía. Para acompañar a conversa, eliximos tres doces típicos da provincia da Coruña que vertebran o que argumentamos ao longo do programa:

- Os melindres da Estilo (@dulceestilo_reposteria)

- A larpereira de Lorbé (@panaderia_lorbe)

- As maruxas de nata (@maruxasdenata)

Xunto ao experto na materia, repasamos cuestións arredor da repostería, o doce, os biscoitos, a tradición, o papel histórico e fundamental da muller na gastronomía, o factor xeracional, a sobremesa como cultura e moitos máis temas. Todo acompañado por un delicioso café de selección e estes selectos productos!

Créditos

O Café Derby é unha sobremesa cultural e virtual. Con Nicolás Carreira, Carme Domínguez, Adrián Lede e un convidado ou convidada cada semana. 

 

Co patrocinio de Deleite.

Coa colaboración de Turismo da Deputación da Coruña

En cafés anteriores

  • Vinte no patio Café Derby 21. Temporada 3

    Café Derby 21. A AMIZADE, con Aldaolado

    Esta semana recuperamos a presencialidade e aproveitamos para falar dese tema que nos une a todxs e que foi semente deste podcast: A AMIZADE. Con Aldaolado parolamos sobre as amizades e as artes, sobre as xeracións de narradores latinos como Silvina Ocampo ou a súa relación con Alejandra Pizarnik. Realizamos a Lucía Aldao e María Lado o test definitivo sobre a súa relación e deixamos fluir a lingua para que as anécdotas non deixen de saír.

    Podcast

    Co patrocinio de

Faite de vinte

A partir de 5€ mensuais podes suscribirte a VINTE e colaborar para que sigamos a producir contidos de calidade pagando dignamente as colaboracións de vídeo, fotografía, ilustración, xornalismo e creación de todo tipo.